Riba na žaru

mesok  

član od: 7.8.2004

sporočila: 31

tema odprta - 7. avg 2004 18:48 | ogledi: 3.493 | odgovori: 1

Zelo rad imam morske ribe na žaru(z malo olivnega olja pa rožmarinčka),vendar kadarkoli sem to sam poskušal ,se mi je riba prijela na rešetko ali pa sem jo zažgal.Za vsak uporaben nasvet bom zelo hvaležen,še posebej če bo star laufala.

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

7. avg 2004 20:41

V reviji Dober tek - Jedi z žara sem prebrala, da se riba prime zaradi temperaturne razlike (vroča rešetka, hladna riba), ker pa je meso nežno, razpade. Pomagamo si baje tako, da ribo malo podrsamo ob rešetko, preden jo spustimo, potem pa jo par minut pustimo čisto pri miru. Preizkusila zadeve še nisem. Tudi meni je na običajni kromirani rešetki riba vedno razpadla, ker se je rešetka dobesedno zažrla vanjo. Ko sem že obupala, sem težavo rešila tako, da sem si omislila žarček s širšimi in litoželeznimi rešetkami (kitajske proizvodnje, kupljen na bencinski črpalki:)). Ribo pokapam z limoninim sokom, dobro osušim s papirnatim servietom, v trebušno votlino dam malo soli, česna v prahu in rožmarinčka, namažem z olivnim oljem in položim na vročo (tudi naoljeno) rešetko. Čez cca 3 min jo previdno malo premaknem vzdolž rešetk, čez 5 min pa obrnem. Vmes jo po vrhu še kar packam z oljem. Baje so super- jaz rib namreč ne jem- za razliko od moje družine, ki je nora nanje. LP V.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti